Zoete aardappel puree met miso, geroosterde bimi en knapperige quinoa

Een keer wat anders op tafel zetten? Probeer dan eens deze  zoete aardappel puree met miso,  geroosterde groente en knapperige quinoa  De zoete aardappelpuree met miso is romig, zoet en hartig tegelijk, terwijl de geroosterde groenten zorgen voor een knapperige bite en de quinoa voor extra textuur.

Deze bowl is anders dan je standaard avondmaaltijd en daarom zeker het proberen waard!

Het zijn een aantal stappen maar je zou ook delen van het recept van te voren kunnen maken. Zelf maak ik vaak meer van de quinoa, die is namelijk lang te bewaren en heerlijk bij allerlei gerechten. 

Zoete aardappelpuree met miso, geroosterde groente en knapperige quinoa

Ingrediënten (2 personen)

Voor de puree

  • 2 middelgrote zoete aardappelen, 3/4 geschild in grove stukken en 1/4 in kleine dobbelstenen
  • 1 el miso
  • scheutje kookvocht 
Voor de geroosterde groente
  • 150gr bimi of broccoli, in kleine roosjes
  • 150gr kastanje champignons, in kwarten
  • 200gr gerookte tofu, in dobbelsteentjes
  • Scheutje soja saus 
Voor de knapperige quinoa
  • 100gr quinoa
Voor de overige toppings
  • Handje rode kool, in dunne reepjes geschaafd 
  • Limoen
  • Handje pecannoten, geroosterd

Bereidingswijze 

Bereidingstijd: 45 minuten
 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.
  • Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking. 
  • Meng 1/4 van de zoete aardappel met wat olie en verdeel over een bakplaat, breng op smaak met peper en zout. Rooster de zoete aardappel in 20 minuten goudbruin.
  • Verdeel de gekookte quinoa over een tweede, met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de quinoa in 30 minuten, goudbruin en knapperig is. Hussel elke 10 minuten door. 
  • Kook de overige 3/4 van de zoete aardappelen gaar. Giet af maar bewaar het kookvocht.
  • Doe de gekookte zoete aardappel, de miso en een scheutje kookvocht in een hakmolen en maal tot een gladde puree. 
  • Knijp wat limoensap over de geschaafde rode kool en masseer kort met een snufje zout. 
  • Rooster de pecannoten in een droge koekenpan
  • Verhit een koekenpan, bak de champignons hard aan zonder olie tot ze bruin beginnen te kleuren.
  • Doe een scheutje olie in de pan en voeg de gerookte tofu toe. 
  • Voeg tot slot de bimi toe en bak tot alles goudbruin en gaar is. 
  • Verdeel de zoete aardappelpuree over de borden. Verdeel de geroosterde groente over de puree en maak af met de knapperige quinoa, rode kool en pecannoten. 
 
Tips van Silke:  
  • Rooster een dubbele portie quinoa, het is lang te bewaren en zo heb je vast een voorraad voor je volgende salade of bowl.
  • De zoete aardappelpuree zou je ook van te voren kunnen maken en even kunnen opwarmen.
  • Varieer met de toppings, rooster bijvoorbeeld paksoi of asperges en top eens met walnoten in plaats van pecannoten. 

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *