Rode linzen wraps
Deze wraps gemaakt van rode linzen zijn een lekkere eiwitrijke toevoeging aan je curry of vul ze met je favoriete beleg voor een heerlijke lunch.
Maak deze wraps eens bij mijn ‘burnt’ auberginestoof.
Ingrediënten (voor ± 4 wraps)
- 75 gr rode linzen
- 200 ml kraanwater
- 1/4 tl zout
- 1 tl mosterdzaad, optioneel
- Olie, om in te bakken
Benodigdheden
- Blender
Bereidingswijze
- Doe de linzen, zout en eventueell mosterdzaad in de blender met het kraanwater en laat minstens 3 uur weken op kamertemperatuur.
- Blend vervolgens tot een glad beslag.
- Verwarm een klein beetje olie in een antiaanbakpan op middelhoog vuur. Schenk wat beslag in de pan en schud de pan snel. Je wilt een dunne laag beslag, net zoals bij pannenkoeken.
- Zet het vuur iets hoger en bak tot de randen los beginnen te laten, ongeveer 2 minuten. Trek de wrap voorzichtig los van de pan, zet het vuur laag en bak nog 1 minuut aan de andere kant. Als de wrap niet loslaat of scheurt moet je hem waarschijnlijk nog iets langer bakken.
- Herhaal met de rest van het beslag.
Tip van Silke: Je moet een beetje handigheid krijgen in het bakken van de wraps. Vooral het verdelen van het beslag kan lastig zijn omdat het snel stolt in de warme pan. Daarom draai ik het vuur vast laag bij het keren van de wrap. Mocht het niet in een keer goed gaan, losse stukjes van dit beslag zijn ook lekker als topping of als snack. Just keep on trying!
No responses yet