Paddenstoelen stroganoff met biefstuk
Een heerlijk snel gerechtje dat binnen 25 minuutjes op tafel staat maar toch voelt alsof je veel tijd en moeite in hebt gestopt. Ik maakte de stroganoff met rijst maar kan je ook hem ook serveren met pasta of gnocchi!
Ingrediënten (2 personen)
- 300 gram gemengde champignons, grof gesneden
- 1 ui, in reepjes
- 1 teen knoflook, grof gesneden
- 3 takjes tijm
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 el tomatenpuree
- 1/2 el Dijon mosterd
- Scheutje whiskey of gin
- 100 ml kookroom, zure room of crème fraîche
- 50 ml runderbouillon
- 10 zilveruitjes
- Sap en rasp van 1/2 citroen
- 1 stukje biefstuk
- 150 gram rijst
- Handje peterselie
Lekker met:
- Ingelegde radijsjes
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 25 minuten
- Kook de rijst volgends de instructie op de verpakking
- Verhit een ruime pan op middelhoog vuur en voeg een beetje olie of boter toe. Bak de biefstuk 1,5 minuut per kant voor een medium rare garing. Laat het vlees rusten in aluminiumfolie.
- Bak de ui, knoflook, tijm en paprika in dezelfde pan op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.
- Voeg de gerookte paprikapoeder, tomatenpuree en mosterd toe aan de groenten en bak 1-2 minuten mee. Blus af met een scheutje whiskey en flambeer de saus kort door de pan schuin te houden. Voeg vervolgens de kookroom, runderbouillon, zilveruitjes, citroensap en -rasp toe.
- Snijd de biefstuk in reepjes en voeg deze toe aan de saus.
- Serveer de stroganoff met de gekookte rijst en garneer met verse peterselie.
Tips van Silke:
- Serveer de stroganoff ook eens met pasta of gnocchi
- Zonder biefstuk is de stroganoff een heerlijk vegetarisch gerechtje
No responses yet