Geroosterde pompoen-tomatensoep

Geroosterde pompoen-tomatensoep

Vooral in de winter heb ik bijna altijd wel een lekker soepje in de koeling staan. Heerlijk voor bij de lunch met een tosti geitenkaas, of als een lichte avondmaaltijd. 

Deze geroosterde pompoen-tomatensoep is een van mijn favorieten. De pompoen maakt de soep lekker romig en de kruiden maken hem heerlijk kruidig. Het mooie van alles, hij staat in no-time op tafel! Om de groente extra snel te roosteren gebruik ik de airfryer. Als je die niet hebt dan kan je de groente natuurlijk ook gewoon in de oven roosteren. 

Bereidingstijd: 30 minuten

 

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 g pompoen, in blokjes 
  • 2 tomaten, gehalveerd of uit blik
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode uien
  • 1/2 el tomatenpuree
  • 1/2 el harissa
  • 2 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
  • 500 ml bouillon

Om te serveren

  • kookroom, yoghurt of yoghurt-tahin saus
Bereidingswijze  
  • Als je de oven gebruikt, verwarm deze dan voor op 200 ºC.
  • Meng de tomatenpuree, harissa en de kruiden met wat olijfolie en hussel met de pompoen. Wikkel de tenen knoflook in aluminiumfolie. 
  • Doe de pompoen, tomaten, knoflook en de ongepelde uien in de airfryer mand of op een bakplaat. Rooster 15 minuten op 180 graden in de airfryer of 30 minuten in de oven tot de pompoen gaar is. 
  • Doe de groente samen met de bouillon in een pan en pureer met de staafmixer of blender tot een gladde soep. Voeg eventueel extra water toe voor de gewenste consistentie.
  • Serveer de soep met een dotje room, yoghurt of yoghurt-tahin saus. 

Tip van Silke: Soep is perfect om je koelkast mee leeg te koken en mee te variëren! De geroosterde pompoen-tomatensoep maak ik de ene keer met meer tomaat en de andere keer meer pompoen, net wat ik in huis heb. Of heb je nog ergens een worteltje of (zoete) aardappel liggen? Gooi deze ook eens door je soep!

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *