Geroosterde paprikaspread
Deze geroosterde paprikaspread heeft wel wat weg van de Spaanse romescosaus. Heerlijk op een geroosterd broodje met een gekookt ei, verse dille en wat granaatappelpitjes of ingelegde uitjes. Daarnaast kan je de spread ook goed gebruiken als smaakmaker bij groente, vlees of vis.
Dit recept maakt een mooie bak vol. Je kunt hem ongeveer een weekje bewaren in de koelkast, of vries in gedeelten in.
Ingrediënten
- 3 puntpaprika’s of 3 geroosterde paprika’s uit pot
- 30 gr walnoten of amandelen, geroosterd
- 1 klein teentje knoflook
- 100 g witte bonen uit blik, uitgelekt
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 el appelcider azijn*
- snuf zout en peper
- Airfryer of oven
- Keukenmachine of staafmixer met mengkom
Benodigdheden
- Airfryer of oven
- Keukenmachine of staafmixer met mengkom
Bereidingswijze
- Rooster de puntpaprika’s op 200ºc 10 minuten in de airfryer, of 20 minuten in de oven tot ze mooi zacht zijn. Deze stap kan je overslaan als je paprika’s uit pot gebruikt.
- Gebruik je paprika’s uit pot, spoel deze dan even af onder de kraan.
- Doe de paprika’s samen met de andere ingrediënten in een keukenmachine en pulseer tot een puree met de gewenste structuur.
Tip van Silke: Deze spread is echt multi-inzetbaar! Ik smeer hem graag op mijn brood, maar hij is ook heerlijk bij groente, vis of vlees. Denk bijvoorbeeld aan geroosterde bloemkool en als sausje bij een stukje witvis.
* Appelcider azijn is een licht zoete azijn. Je kan het ook vervangen door wijnazijn, dan zal de spread iets minder zoet zijn.
No responses yet